PetTree България PetTree Europe

Грижи за Pet Tree

 

Току-що сте получили своето първо Pet Tree. Отворили сте опаковката и сте седнали да се полюбувате на най-новото си симпатично приятелче. Като всяко друго живо същество то има нужда от внимание и грижи. Не е нужно да сте експерт градинар, за да се научите да поддържате живота в това мини контейнерче. Ако сте внимателни и не го забравяте, то ще расте пред очите ви и в крайна сметка, може да заеме достойно място сред останалите саксии.

 

Следвайте няколко прости стъпки и вашето мини цветенце ще има бъдеще.

 

Какво да се прави и какво не

Pet Tree

 

Вашето мини растение се нуждае от вода. Разбира се в определени количества, защото прекаленото поливане може да го убие или ги кара да растат бързо, което намалява времето, в което може да им се радвате в капсулата. Трябва да го поливате според указанията в сайта, като се съобразявате и с околната среда. Ако забележете, че растението расте бързо може да увеличите периодите между поливанията. Това са индивидуални особенности.

 

Поливането става, като потопите дъното на капсулата в плитък съд с вода (1 см.) за период от 30 сек. до 2-3 минути. Наблюдавайте дали почвата (мъхчето) поема водата по-бързо или по-бавно.

 

Pet Tree обичат слънцето - колкото повече, толкова по-добре. Поставяйте капсулата на слънчево или добре осветено място, докато сте на работа или в къщи. Слънцето помага на малките цветенца. Но категорично през горещите летни дни не ги излагайте с капсулата на пряка слънчева светлина. Дръжте ги на топло - ниските температури могат да ги убият.


Когато му дойде времето


Ако сте били внимателни и сте се грижили за своето Pet Tree, след време то може да заеме достойно място сред саксиите във вашия дом. Когато е порастнало дотолкова, че капсулката вече му е тясна - дошло е времето
да го освободите. Изберете подходяща малка саксийка, отворете капсулата и засадете порастналия любимец в неговия нов дом.